Un releveu presupune o reprezentare grafica a elementelor unei constructii! Acesta este esential in elaborarea proiectelor de interventie asupra unei cladiri existente si a consolidarii sau reabilitarii sale. De asemenea, este necesar in diferite tipuri de documentatii cadastrale. Printre cele mai cunoscute se enumera apartamentarile, reapartamentarile si schimbarile de destinatie.

Printr-un plan de releveu se vor scoate in evidenta detalii legate de spatiu, tipologie si decoratii. Informatiile pot fi create sub forma de grafice sau text, in functie de necesitatile celui care le solicita.

Ce este un releveu standard? Prin acesta se vor determina cotele generale, latimea si inaltimea golurilor si a parapetilor, destinatiile si suprafetele. Lucrarile de acest tip cu un nivel inalt de precizie sunt realizate cu ajutorul echipamentelor de scanare laser.

Ce este un plan releveu de arhitectura? Acesta contine informatii detaliate despre finisaje, echipamente sau instalatii si poate fi reprezentat de o serie de planse pentru fiecare nivel.

Releveu Apartamente

Bancile pot solicita releveul apartamentului, in vederea accesarii unui credit sau la vanzarea acestuia. Pentru demararea procesului, este nevoie de extrasul de carte funciara. Acest document necesar pentru obtinerea releveului pentru apartament contine detalii cu privire la suprafata si la dreptul de proprietate sau eventualele sarcini existente. In cazul in care cartea funciara lipseste, se poate folosi contractul de vanzare-cumparare, sentinta civila sau alt act de proprietate. Se poate solicita un rlv apartament si pentru o amenajare interioara sau pentru un contract de inchiriere. Pentru a crea un dosar complet, este important sa fie determinat numarul topografic sau cadastral.

Releveu Imobil

Acest model de releveu este necesar pentru administratorii de cladiri, care doresc sa obtina o estimare exacta a spatiului pe care-l au la dispozitie. Se pot efectua masuri atat asupra suprafetei construite sau utile, cat si pentru fatadele care necesita reparatii sau casetari. Astfel, se va evita calcularea eronata a chiriei aferente fiecarui locatar si nu vor exista pierderi financiare.

Alte situatii in care un astfel de releveu pentru interior este necesar:

  • expertize tehnice de rezistenta a constructiilor
  • amenajarea unui spatiu cu specific comercial
  • amenajarea unui birou sau a unui spatiu cu specific bancar
  • evaluari imobiliare
  • amenajarea unor spatii de locuit
  • activitati de cadastru

Primul pas este identificarea imobilului la adresa din actul de proprietate si masurarea dimensiunilor. Dupa aceea, calculul suprafetelor se va efectua geometric. Se va determina atat suprafata construita total, cat si nivelul de spatiu inchiriabil pe fiecare nivel. In ultima etapa se vor adauga si suprafetele comune, care sunt alocate tuturor celor care locuiesc in interior.

Releveu Constructii

O constructie noua trebuie sa arate bine din punct de vedere estetic si sa devina o cladire functionala si confortabila. De aceea, se vor efectua proceduri specifice si va fi necesara o serie de avize. In plus, exista reglementari care trebuie urmate pentru a duce lucrurile la capat si pentru a obtine un releveu pentru casa complet. Acestea fac referire la structura cladirii si sunt necesare pentru a garanta un anumit nivel ridicat de siguranta si faptul ca exista o procedura specifica in caz de urgenta. Pe parcursul constructiei se va monitoriza evolutia locuintei si abaterile de structura. Acest lucru se va face prin metoda de scanare 3D, care asigura o precizie milimetrica si formeaza o imagine de asamblu apropiata de realitate.

Daca doriti solicitarea unui pret releveu de la Top Invest, va rugam sa accesati pagina de contact.